Anna Ebbesen

Anna Ebbesen, født 1980 og uddannet cand. mag i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet med Statskundskab som tilvalg. Var indtil for nylig rådgiver hos Advice Digital, hvor hun rådgav virksomheder og offentlige instanser om effektiv brug af internettet og nye medier i deres kommunikation. Næste udfordring bliver USA, hvor hun skal opbygge en kommunikationsindsats på alle platforme for Ashoka – Innovators for the public, og hjælpe organisationen med at høste alle fordele ved at operere i netværk – online såvel som offline. Sammen med Astrid er hun ekstern lektor på RUCs Master i Professionel Kommunikation og paneldeltager i DR2 Deadline.

I sin tid på Christiansborg har Anna bestridt forskellige poster i bl.a. Radikale Venstre og været ansvarlig for alt fra nettilstedeværelse og løbende pressehåndtering, til kampagne- planlægning og rådgivning under to folketingsvalgkampe, en tegning-krise og et lederskifte. Nettet har altid været i fokus, og arbejdet med at inkorporere netsatsningen i den radikale strategi været et kardinalpunkt, kulminerende med tankerne om Det Åbne Parti realiseret i den prisbelønnede sociale platform radikale.net.

”Personligt forsøger jeg at holde mig ajour med udviklingen, før den er løbet forbi, især hvad angår nye dimser og tekniske vidundere – stor svaghed – og alt hvad der vedr. begejstring. At kunne engagere og begejstre er evigt vigtigt, og redskaber til hvordan man gør det uden at forfalde til mangement-lingo, er evigt interessant. Er af samme grund bidt af politik, og den komplicerede størrelse der kaldes politisk kommunikation.”

Annas digitale yndlings-overspringshandlinger er lige nu: At læse modeblogs, klikke på links i Twitterbeskeder, oprette profiler på diverse sociale sites for at se, hvordan de virker, og ellers forsøge at holde sig ajour med udviklingen inden for det meste.

Seneste erkendelse: Har ikke temperament eller mental rum til at holde planter.

Læs om Astrid Haug