Lån din status til Venstre

Venstre satser i valgkampen på at sprede deres budskab massivt på Facebook. Her vil de også gerne have fat i de unge.

Til det formål har Venstre i valgkampen tre aktive apps på Facebook, som på Venstres hjemmeside præsenteres under overskriften ”Bliv digital aktivist”.


1. Spred budskabet – over 32.000 har indtil videre modtaget et budskab

2. Lån os din status – folk kan enten selv skrive et budskab, vælge en Venstre-mærkesag, eller give tilladelse til at Venstre en gang om dagen slår noget op på ens væg

3. Jeg stemmer Venstre fordi hvor man kan dele med sine Facebook-venner, hvorfor man stemmer på Venstre

Hertil kommer Facebook-siden Førstevælger. Her kan førstegangsvælgere (og alle andre) tage en kandidat-test og se, hvor uenige de er med Venstre.

Venstres digitale chef Henrik Andersen forklarer, at på Førstevælger-siden kører deres hidtidige Facebook-kampagner rettet mod unge videre. Det gælder MINIsteriet og Mig og statsministeren, som har knap 1200 “likes”. Førstevælger-siden har 427 “likes”.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger i valgakmpen en række uddannelsesinstitutioner, og billeder fra statsministerens besøg bliver uploadet på Facebook-siden. Tirsdag besøgte han EUC Lillebælt i Fredericia.

Ingen af Venstres apps ser ud til at have taget Facebook med storm, og ingen af dem er specielt nytænkende. Se en længere anmeldelse af Venstres app MINIsteriet.

Indlægget er oprindeligt bragt på b.dk/bluffere hvor jeg blogger under valgkampen.

Related Posts with Thumbnails

2 Responses to “Lån din status til Venstre”

  1. Henrik Andersen september 15, 2011 at 11:23 #

    En lille ting omkring vores Jeg Stemmer Venstre fordi app.

    Folk der brugte den blev aktivt brugt videre i kampagnen. Deres statement, billede m.v. blev brugt i bannerannoncer hos medierne og så var de også med i vores præsentationsvideo på DR.

    Sådan kan folk også melde sig selv via sociale medier og blive brugt aktivt i kampagnen :)

Trackbacks/Pingbacks:

  1. Valgkampen set fra sidelinjen: 7 dage som almindelig vælger | Digitale tanker fra hverdagen - september 1, 2011

    […] andre applikationer og spil, som de søsatte i løbet af året – er der liv i dem? Ifølge Astrid, ser det ikke ud til at være tilfældet. Og hvad med DF? Enhedslisten? Begge partier har tidligere været gode til videoformen og lavet […]

Leave a Reply:

Gravatar Image