Blogs blomstrer

Bloggen er ofte blevet spået død, men den har vist sig at være ualmindeligt modstandsdygtig. Også selvom konkurrencen fra mikroblogs som Facebook og Twitter er hård.

I den seneste uge er jeg (via Twitter) stødt på to nye nyskabende danske blogs. Det drejer sig om denfri.dk, hvor Michael Jeppesen (tidl. blogger på politiken.dk og meget mere) er en af de syv bloggere. En anden er musikeren Goodiepal.

Denfri.dk forklarer sit eget væsen sådan her: ” DENFRI er nyheder, satire og kritik. DENFRI er ikke en del af de etablerede mediers fødekæde, men et selvstændigt medie, der ikke ønsker at lade sig begrænse af rigide, såkaldt journalistiske, krav.”
Bloggen har en række underholdende indlæg, fx om en afklædt Mette Frederiksen og om DR-dokumentaren med Lars Løkke + familie.

Den anden blog Rokoko-posten går skridtet videre og forbeholder sig retten til ikke at skrive om virkeligheden: ” Nyhederne på dette site er fiktive. Enhver lighed med personer – levende, døde eller bare meget sløje – er sandsynligvis tilsigtet.” Der er ingen afsender på bloggen, og jeg er slet ikke kvik nok til at regne ud, hvem det kunne være, men vedkommende er meget aktiv og lægger et nyt indlæg på hver dag.
Jeg er ret godt underholdt på bloggen. Faktisk var det først efter at jeg havde læst det meste af indlægget om kreativ-klasse-firma i København, der tjener penge på ingenting, at det gik op for mig, at indlægget var pure opspind. Indlægget om at Det næste valg bliver den største begivenhed i universets historie er også ret morsomt. Nederst på bloggen står der: ”Her stopper Internettet.”

Disse to blogs er dog kun en lille dråbe i det store blogocean. Automattic, der står bag WordPress, kan berette om over 6 millioner nye blogs på verdensplan i 2010.

Mangfoldigheden hilses velkommen!

Related Posts with Thumbnails

Wow. It's Quiet Here...

Be the first to start the conversation!

Leave a Reply:

Gravatar Image