TED på LinkedIn: Godt eksempel på regler for deltagelse

I går tilmeldte jeg mig TED’s gruppe på LinkedIn. Både for at følge med i det formodede gode indhold, men også for at se, hvordan de gør det. Som noget nyt har LinkedIn nemlig indført åbne og søgebare grupper, så det var interessant at se, hvordan TED greb denne mulighed an.

Rammerne ridses op fra starten af: NO SPAM
Min velkomstmail (indsat nedenfor) indeholdt en tak for tilmelding, vi ser frem til dit bidrag, og så rammerne for deltagelse. Og det er dem, der er stjernen i dette indlæg.

TED starter ud med en definition af spam, der også inkluderer promovering af “your company, product, or yourself. If your discussions and comment share genuine insights – you will be noticed anyway and people will look at your profile, and therefore look at your blog or website.”

For som TED skriver: “Social media is about creating and sharing content that result in conversations. Spam kills conversation“. Og hvad der i denne kontekst er vigtigere for Ted, “and eventually it will kill a group. The latter is evident in many LI groups. This will not be allowed to happen to the TED group here.

Men i stedet for bare at true med udelukkelse fra gruppen, så forsøger moderatoren Jaquline Domanus at forklare, hvorfor spam og særligt den selvpromoverende af slagsen er skidt. Ikke bare for TED men også for spameren selv:

The responsible group members, the ones that you really want to interact with, will see through self promotion and will grade you as less than worthy, a charlatan or worse. Self promotion is the quickest way to destroy a/your personal brand. No person of substance values a self promoter. What you do for the group and what new insights you bring to the group will speak louder than any shameless self promotion and these true gifts to the group are the only way to build your equity value.

Rammerne ridses op II: Vi ser ikke det hele
Endnu mere beundringsværdigt er det, at man også giver udtryk for ambitionsniveauet i forhold til moderation. “We, the group administrator’s are not solely devoted to the TED LinkedIn group. We do this on a volunteer basis as avid fans and are not able to monitor the group every hour of the day.” Alle anmodes derfor om at “flagge” spam.

Rammerne beskytter kerneforretningen
Det kan måske lyde hårdt, når man læser reglerne igennem: “It’s simple. If you spam, you’ll be removed from the group without notice.” Men TED er kendt for og lever af, at levere indhold og viden af højt niveau. Som Financial Times skrev i en reportage fra en TED Event i juli 2010The quality of TED talks is frequently astonishing, word-perfect, immaculately-timed, shuffling potentially dense information in the lightest of ways.” Det skal LinkedIn gruppen understøtte, ikke underminere.

Man skal skatte sit indhold, sine brugere og det indhold de leverer, og derfor også gøre sit til, at det har de bedst mulige betingelser for vækst. Det håber jeg, at TED lykkes med.

Ser frem til at følge gruppen.

Related Posts with Thumbnails

Trackbacks/Pingbacks:

  1. A quick guide to better online debates | Digitale tanker fra hverdagen - april 12, 2011

    […] legal department might have a say in this, but don’t overcomplicate the mater. TED’s recent guidelines for their TED-group on LinkedIn is a great example of a down to earth way on saying: be nice, be on target and […]

Leave a Reply:

Gravatar Image