Motivation: Derfor blogger vi

Da jeg sendte denne her video til Astrid, svarede hun med et: “Det er jo derfor, vi blogger!” Og hun har helt ret. Videoen er en illustreret udgave af et oplæg omkring motivation. Hvad driver folk, og hvilke incitamentsstrukturer skal der til for at drive dem endnu videre?

Svaret er i følge Dan Pink, forfatter til flere bøger om det ændrede arbejdsliv, ikke en økonomisk bonus som gulerod, hvis man gerne vil have en vidensarbejder motiveret. Tværtimod. Det kan have den direkte modsatte effekt.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

I stedet er det:

1) Purpose. Giv dem et formål.

2) Mastery. Giv dem mulighed for at blive bedre.

3) Selfdirective.  Giv dem mulighed for selv at bestemme.

Overført til bloggen er det præcis som Dan Pinks eksempel med folk, der spiller et instrument i weekenden: 1) Det er sjovt, 2) man bliver bedre til det, og 3) man styrer det helt selv. Derfor blogger vi fortsat, selvom det ind i mellem er svært at finde tid. Og derfor var det også helt trist og frusterende, da bloggen pludselig blev amputeret af et opdateringsforsøg, hvori den mistede sine temaændringer og alle billeder.

Men nu er vi back in business, og i fuld gang med at få det nye tema til at passe vores ønsker med bloggen. Dejligt!

p.s. Tak til Ask, for at have posted videoen på vores chef’s facebook-wall.

Related Posts with Thumbnails

Wow. It's Quiet Here...

Be the first to start the conversation!

Leave a Reply:

Gravatar Image