Idéstorme til inspiration

Computervirksomheden Dell lancerede som de første en ideastorm i 2007. Det skete efter en massiv bloggerstorm anført af Jeff Jarvis om Dell. Siden er idéstorme poppet op rundt omkring som en måde for virksomheder at organisere idéer fra brugerne på.

Idéstormen som community værktøj virker noget nær genial. Kunderne kan komme deres idéer, kommentere på andres idéer, eller bare stemme på en idé. Idéerne organiserer sig, så de mest populære og forhåbentlig bedste idéer kommer øverst. Krogen i en idéstorm er, at virksomheden bag forpligter sig på at forholde sig til idéerne.

Med en idéstorm kommer brugerne helt ind i maskinrummet af virksomheden. Og det er måske netop derfor, at det ikke et så udbredt et værktøj. Jeg er stødt på ganske få danske idestorme og nogle amerikanske. Men jeg vil tro, der er flere derude?

Liste over idéstorme

Barack Obama med en Citizen Briefing Book på change.gov. Her forklaret af Jeremiah Oywang.

Dell med ideastorm.comthe one and only original ideastorm. Se informationsrigt slideshow om idestormen. De har genbrugt formatet til i samarbejde med University of Texas at lave Social Innovation Competion.


Eurocard Danmark
har i 2010 lanceret en idéstorm, som henvender sig til deres kvindelige kunder, som skal give dem idéer til, hvordan de kan gøre deres produkt mere feminint.

Nykredit har idéstormen Tænk nyt – men den er gemt godt væk på deres website.

Skanderborg Kommune med ideoffensiv.dk, hvor borgerne kan komme med idéer til kommunen. Den første danske idéstorm og stadig i fuld vigør.

Starbucks har med mystarbucksideas.com lavet en lækker idéstorm, som i sin opsætning minder meget om Dells.

Venstre forsøgte sig med en idéstorm om ungdomskriminalitet med Karsten Lauritzen i spidsen. Siden ungdomskriminalitet.dk er i dag lukket (og erstattet af en stilekonkurrence eller…?)

Se liste over danske virksomheder på sociale medier

Tilføjet 12. nov.
Jeg har lige opdaget Aarhus Kommunes Sammen om Aarhus, som har fungeret som en tidsbegrænset idéstorm. Den største kategori er “Administration” med 113 borgerforslag.

Related Posts with Thumbnails

Trackbacks/Pingbacks:

  1. Cases, cases, cases | Lyt til elefanterne - juni 15, 2010

    […] Se liste over idéstorme til inspiration […]

Leave a Reply:

Gravatar Image