Få styr på dine privatlivsindstillinger på Facebook

Tvivler du en gang i mellem på, om du nu også har sat dine privatlivsindstillinger rigtigt på Facebook? Så kan det være, at du skal tjekke ReclaimPrivacy.org.

Sitet går i al sin enkelhed ud på at levere et fiks lille værktøj, der kan fortælle dig, om du deler hele dit privatliv med alle og en hver. Og hvad du skal gøre, for at mindske synligheden af dine informationer. Sitet forsøger samtidig at gøre dig opmærksom på Facebooks åbenhed og villighed til at dele dine info med flinke firmaer, der gerne vil målrette deres reklamer bedre til lige netop dig.

Manøvren er enkel: Hiver du applikationen op i din browser, logger ind på Facebook og klikker på ikonet, får du en status øverst i vinduet. Og så kan du jo vælge, at gøre hvad du vil med de informationer. I oplyst tilstand.

Men husk, at dit genvundne privatliv ikke beskytter mod kiksede udtalelser eller andet, der viser dig fra dine mest menneskelige sider… Det er en helt anden snak :-) I mellemtiden kan vi så nyde synet af hinanden i al vores kiksethed, og den fest, der trods alt kommer af, at have hele sit netværk samlet et sted på ekstrem slap line. Også selvom Facebook er en amerikansk virksomhed, der gerne vil tjene penge på, at de ved, hvor vi bor.

Reblog this post [with Zemanta]
Related Posts with Thumbnails

4 Responses to “Få styr på dine privatlivsindstillinger på Facebook”

 1. Kristian Risager Larsen maj 19, 2010 at 09:11 #

  Du linker til ftp://annae@ws35.surftown.dk/digitaletanker.dk/wp-content/uploads/Facebook%20%7C%20scanning.jpg – vil du ikke enten give os dit FTP-password eller ændre URL’en? :-)

 2. Kristian Risager Larsen maj 19, 2010 at 09:12 #

  I øvrigt, så kan man også bare kopiere scriptet direkte ind i sin browsers adressebar mens man er logget ind på Facebook:
  javascript:(function(){var%20script=document.createElement(‘script’);script.src=’http://static.reclaimprivacy.org/javascripts/privacyscanner.js’;document.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(script);})()

  • Anna Ebbesen maj 19, 2010 at 10:47 #

   Hej Kristian – tak for advarslen! Linket så fint ud backend, men nu har jeg genindsat det direkte link til http://www.reclaimprivacy.org/.
   Og så ser det ud til at bloggens stylesheet formaterer scriptet, som du har indsat i din kommentar….

   Meget mystisk!
   Mvh. Anna

Trackbacks/Pingbacks:

 1. Søg på Facebook og du skal finde | Lyt til elefanterne - juni 2, 2010

  […] Bemærk at disse mennesker ikke er mine venner, men er folk, der ikke har lukket deres profiler. Folkene bag OpenBook anbefaler, at man tjekker sine privatlivsindstillinger på Facebook med ReclaimPrivacy.org, som Anna Ebbesen har blogget om. […]

Leave a Reply:

Gravatar Image