Det bedste fra det britiske valg

Det er en uge siden, at briterne gik til valg, og en ny premierminister er landet i Downing St 10. Selvom valget var spået til at blive et internetvalg, blev det i stedet det største tv-valg i England, eftersom det var første gang, der har været tv-debatter mellem kandidaterne. Men hvad skete der på nettet undervejs?

Her er en gennemgang af nogle af de sites og services, der blev taget i brug i valgkampen. Det hele er samlet i nogle slides og kort beskrevet nedenfor.

Se også denne video, der på få minutter forklarer nogle af de fedeste digitale features under valget:

Kandidaterne
De tre partier var alle inspirerede af Obama. ”Kom tæt på kandidaten”-videoer på nettet, mulighed for mikrodonationer, for at blive aktiv græsrod via deres hjemmesider mm. Ingen af dem formåede dog at skabe den massebevægelse omkring sig, som Obama skabte op til valget i 2008.
Det bliver spændende at se nogle tal på, hvor mange græsrødder, der meldte sig undervejs, hvor mange de nåede via nyhedsbreve og sms’er osv. Måske er de allerede derude?

Twitter
På Twitter var der en lind strøm af tweets med #ukvote, #ge2010, #electionday etc. Tweetminster viste og analyserede løbende på alle MPs tweets.

På min liste over mest interessante twittere er medier, politikere samt presse- og kampagnefolk. På selve valgdagen var der dog så godt som dødt på de Twitter-konti, man helst ville høre fra, nemlig de tre kandidater. Sarah Brown (Gordons kone) var i øvrigt langt mere populær end kandidaterne med over 1 million følgere.

Facebook
Facebook kastede sig ind i valget med deres egen side om det britiske valg, hvor man bl.a. kunne lave en fiktiv regering af sine egne venner. Er det mon ny stil fra Facebook, at de laver valg-apps?

Medierne
Guardian, BBC og Channel 4 fandt nye formater online i deres valgdækning. Channel 4 havde den bedste Twitter og en WhoKnowsWho interaktiv grafik. BBC havde tiltaget ”If I were prime minister”. Guardian bad bl.a. deres læsere hjælpe hinanden med at finde ud af, hvem de skulle stemme på.

Videoer

Pro LibDems: YouTube-forhåndsvisningsbillede

Uskyldig video om hvad der mon foregår backstage forud for debatterne: YouTube-forhåndsvisningsbillede

Og her er en der angriber Cameron: YouTube-forhåndsvisningsbillede

Video fra Independent, som støtter Clegg: YouTube-forhåndsvisningsbillede

Reblog this post [with Zemanta]
Related Posts with Thumbnails

Wow. It's Quiet Here...

Be the first to start the conversation!

Leave a Reply:

Gravatar Image