Landbruget sejrer som spil på Facebook

Over 82 millioner mennesker gror nu jordbær, hvede og majs, mens de passer grise og får i Facebooks til dato mest anvendte applikation: FarmVille. Det svarer til at ca. 1% af verdens befolkning bruger tid på at passe virtuelle landbrug.

”Peter found some extra bags of fertilizer in their dairy farm in FarmVille!”

Jeg har i noget tid undret mig over frekvensen af landmandsagtige opdateringer, der er kommet fra særlig en af mine FB-venner. En mand i 30’erne, som jeg ved kan indtage mere alkohol end de fleste og altid var god for en fest, fortæller mig nu oftere og oftere om sine eventyr ud i det landlige. Et element jeg ved, han ikke har synderlig kendskab til i den verden, der eksisterer uden for nettet.
Pludselig var det næsten det eneste, man hørte fra ham: Peter har fundet en trist and i FarmVille, Peter er på udkig efter noget i FarmVille, Peter høster jordbær i FarmVille osv. osv.

Daglig beskæftigelse(sterapi)
Og Peter er ikke alene. Ifølge AllFacebook, der dagligt blogger om alt Facebook-relateret, er der ca 29-30 mio. mennesker, der dagligt besøger deres farm i Farmville. På ugebasis er lidt over 50 mio. mennesker inde mindst en gang, og månedsvis er de fulde 82 mio. inde forbi.
En af årsagerne til den høje frekvens i antallet af besøg, er hastigheden tingene sker med i Farmville.Tag fx Jordbær. I FarmVille bliver de modne på fire timer, og bliver derefter rådne i løbet af de efterfølgende fire. Har du plantet jordbær, skal du med andre ord ind forbi Farmville igen under 8 timer efter din første beplantning for at holde gang i spillet. Og for at sikre, at du bliver hooked med det samme, så er jordbær en af de to afgrøder, som din intro-farm er beplantet med. Firmaet bag Farmville, Zynga, har dermed sikret sig, at dit besøg nr. 2. sker, mens det stadig har nyhedens interesse, og at du hele tiden har noget at tage dig til.

Zyngas pengemaskine
Et blik på oversigten over de mest anvendte Facebook-applikationer taler sit klare sprog. Mens Farmville topper med de til dato 82,580,911 brugere, er der langt ned til det næste spil, Cafe World, der med sine 30,032,716 brugere indtager fjerdepladsen. Det gør Farmville til det mest succesfulde spil på netværket, og Zynga, til den mest succesfulde producent. Firmaet står nemlig også bag Cafe World, såvel som nr. 6., Texas Holdem Poker, og nr. 9, Mafia Wars på listen over top-appikationer. Alle spil med facebook som den primære platform, og alle spil med pengetransaktioner indbygget.

For vil du have flere penge at købe foder for i FarmVille, end du kan gøre dig fortjent til via aktiviteter på farmen, så kan du blot overføre gammeldags menneskepenge til applikationen. Og det er der mange fritidslandmænd og fritidspoker-spillere, der gør.

Endda så mange, at Zynga var PayPals anden største handlende i 2009, kun overgået af Ebay. For at sætte lidt perspektiv i tingene, så estimeres det, at PayPal i alt håndterer transaktioner vedr. virtuelle goder for mere end 500 millioner dollars i 2009.

Mario mangler stadig
Men set fra et Facebook-perspektiv, så er potentialet i spil på platformen slet ikke indfriet. På trods af FarmVilles succes, så mener Gareth Davis, der er ansvarlig for spil på/i/for Facebook, at vi slet ikke har set det bedste endnu. På en konference for spiludviklere i San Fransisco, beskrev han i sin Key Note, hvordan han ser fremtiden for sociale spil.

”Every new media brings new content and every new platform brings a killer game. There are many examples: Sonic, Halo, Mario. I believe the iconic Facebook game lies still ahead of us. The ‘Mario of Facebook’ is out there”.

Han hæfter sig nemlig ved Facebooks mulighed for at kombinere ens virkelige jeg og ens gamer-alter-ego. For med spil på Facebook, spiller du som dig selv, og ikke som en anonym opdigtet persona. Dered spiller du også med hele din histotrik – dine venner, dit job, dine interesser, dine billeder – alt det, som du har fortalt Facbook om dig selv og din adfærd på netværket.

”What if the characters in your game look like your friends, or the game environments are based on your interests? Or maybe you can see places from the photos you’ve taken. This will bring in a whole new level of immersion”.
Det håber jeg, at folkene på konferencen i San Fransisco så som en opfordring.

Læs mere om Gareth Davis forudsigelser for ”social gaming” i interviews med :

Inside Facebook http://www.insidefacebook.com/2009/08/03/future-social-gaming-facebook/
Venture Beat http://games.venturebeat.com/2009/02/13/gamesbeat-09-preview-an-interview-with-facebooks-top-gaming-dude/

Reblog this post [with Zemanta]
Related Posts with Thumbnails

Wow. It's Quiet Here...

Be the first to start the conversation!

Leave a Reply:

Gravatar Image