Digitales Denken

Jeg faldt tilfældigvis over Frankfurter Allgemeines blog Digitales Denken, som jo har et slående navnefællesskab med nærværende blog, Digitale tanker. Navnet på denne blog kommer fra Annas tidligere blog, nemlig “Annas tanker”.

Digitales Denken har en mere filosofisk og eksistentiel tilgang til nettet – hvad gør det ved os? Hvordan forandrer det vores kroppe, hjerner, sociale relationer og tanker? Så avancerede er vi langt fra her – vi opsamler gode og dårlige cases fra Danmark og udlandet, helst indenfor det politiske.

I det seneste indlæg, “Wie wir mit unserem Leben in Verbindung bleiben”, giver David Gelernter råd til, hvordan man undgår at drukne i fremtidens informations-floder. Scroller man ned i bunden af det ekstremt lange indlæg, finder man ikke blot ud af, at artiklen er oversat fra engelsk, men også at nettet er et ekkokammer, som vi bruger til at bekræfte det, vi ved i forvejen. Ikke specielt nyt, men så er der da lidt digitalt at tænke over…

Related Posts with Thumbnails

2 Responses to “Digitales Denken”

  1. louise marts 10, 2010 at 15:24 #

    Hej. Er det muligt at nogen kender et sted hvor man kan læse den engelske version af David Gelernters indlæg „Wie wir mit unserem Leben in Verbindung bleiben“ – hvis altså denne findes…

  2. Astrid Haug marts 10, 2010 at 18:04 #

    Hej Louise,
    godt spørgsmål! Jeg kan ikke umiddelbart finde den. Jeg fandt til gengæld denne video med Gelernter, hvor han fremhæver den fysiske bogs kvaliteter: http://bigthink.com/ideas/18840
    mvh Astrid

Leave a Reply:

Gravatar Image