Palin + + SAS + lækage = Propagandisterne

I går aftes havde jeg den fornøjelse at være gæst i DR2 Deadlines nye lørdagsprogram, Propagandisterne. De to andre gæster var Morten Kold (bureauet 2+1) og Kresten Schultz Jørgensen (Lead Agency).

Konceptet er, at vi hver især byder ind med en aktuel sag fra ugen, som trænger til en kommunikativ røngtenundersøgelse. Det kunne i denne uge summeres op til: Palin, SAS og lækage.

Sarah Palin

70% af amerikanerne finder hende pt. uegnet som kommende præsident, mens 45% af republikanerne finder hende egnet. Der er altså stadig gode chancer for, at hun kan blive republikanernes præsidentkandidat i 2012. Selvom hun ikke kan huske banale stikord som ”tax, energy, lifting American spirit”.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Til gengæld er hun godt stof i medierne, og hun er elsket af både de venstreorienterede og de højreorienterede medier, hvilket er et af hendes stærkeste kort. Omvendt kan hun virke som en rød klud  for demokraterne og hjælpe dem til at mobilisere op til midtvejsvalgene.
Sidste sommer droppede Palin sin guvernørpost og er siden blevet talsperson for Tea Party Movement  (efter Boston Tea Party 1773).

SAS

Kresten Schultz mener, SAS gør det helt rigtige ved at lave store, dyre reklamer med Uffe Ellemann, Tine Dickow m.fl. i rollen som den glade SAS-kunde. 50-100 millioner vurderer han, kampagnen at koste. Jeg synes, det sender nogle helt forkerte signaler for en virksomhed i økonomisk krise. Hvorfor ikke søge nye veje og bringe deres digitale kommunikation mere i spil? Allerførst kunne de fyre deres internetrobot Eva og sætte nogle rigtige mennesker til at håndtere kundedialogen på nettet.

Lækagesagen

Der er to overordnede og uforløste problemer i den sag:

1.    Sagen skaber tvivl om forsvarets motiver. Hvis lækket var så alvorligt, hvorfor vil de så ikke undersøge det? Kommer lækket fra forsvaret, så er personen der stadig og kan i princippet gøre skade igen. Det mangler vi en ordentlig forklaring på.

2.    DR og TV2s brug af kildebeskyttelse. Beskytter de en kilde eller dem selv? Lisbeth Knudsen kalder det i dag en pinlig affære.

Related Posts with Thumbnails

Wow. It's Quiet Here...

Be the first to start the conversation!

Leave a Reply:

Gravatar Image