Haiti får online-støtte

Jordskælvet på Haiti har med rette domineret nyhedsbilledet i denne uge. Online informeres og indsamles som aldrig før.

Twitter viser igen sit værd som informationskanal fra et kriseramt sted til omverden. En række haitianere, som @carelpedre og @RAMhaiti har løbende twittet fra Haiti, og i takt med at flere og flere journalister kommer til øen, stiger mængden af folk, der twitter deres umiddelbare oplevelser.

Samtidig viser nettet sit værd som en fantastisk kanal til mikrodonationer. Amerikansk Røde Kors har indsamlet 5 mio. dollars via sms-donationer af 10 dollars. Samlet melder de om donationer for 100 mio. dollars.

Dansk Røde Kors har lavet “Start din egen indsamling” – her kan kendte og alle andre sætte et konkret mål, fx 10.000 kr. og så ellers invitere deres venner til at donere, fx via Facebook. Det minder meget om nogle af de indsamlingsmuligheder, vi har set i amerikansk politik, og som virker i USA.

Både Facebook og Google støtter også indsamlingen til ofrene i Haiti, og Apple samler ind via iTunes.

Der er altså digitale indsamlingsmuligheder en masse, så må vi bare håbe, at nødhjælpen kan komme frem…

Related Posts with Thumbnails

Wow. It's Quiet Here...

Be the first to start the conversation!

Leave a Reply:

Gravatar Image