Ud med spammerne, Løkke

I forgårs i Berlingske udtalte Anna sig om, hvordan online-debatter er med til at gøre tonen i det offentlige rum hårdere. Samtidig var hun optimistisk på online-debatternes og dermed demokratiets vegne, idet vi fremover vil se flere steder, der kræver, at man giver sin identitet til kende i form af navn og billede. Resultatet er mindre spam. Sammen med strengere redigering af debatforaer kan det altså være med til at holde en ordentlig debattone.

Debatten på Lars Løkkes hjemmeside er et eksempel på, at man overlader for meget til brugerne. Jimmy Rasmussens kommentarer er for mig at se spam, ikke mindst pga. brugen af vasaler og at der er tre kommentarer i streg, så dem kunne Lars Løkke godt slette sammen med Brian Jensens homofobiske kommentar, uden at man kunne anklage ham for censur. Hvis man tillader alt, er det svært at skabe et velfungerende debatforum. Heldigvis er langt størstedelen af kommentarerne på hans profil meget positive og venlige. Så ud med spammerne, Løkke!

Related Posts with Thumbnails

6 Responses to “Ud med spammerne, Løkke”

 1. Anna Ebbesen december 28, 2009 at 16:55 #

  Ja, det er satme et godt bevis på, at udfordringen for 2010’erne bliver håndteringen af troldene og spammerne!! Dem, som ikke føler sig hørt, og som har brug for at råbe… For på den ene side er Lars Løkkes Facebook-profil hans “hjem” og dermed også hans dagligstue, han kan forvalte adgangen til, som han vil, på den anden side er han statsminister. Hvis han smider ham ud af hans profil, skal han derfor næste have et sted, at sende ham hen med sine råb (ud fra en demokratisk devise om at høre folket osv. osv.).
  Men faktisk har Løkke tidligere slettet kommentarer, som han ikke gad at se på, så jeg tror bare han holder juleferie fra sin konto lige pt ;)

 2. Andreas Johannsen december 28, 2009 at 18:05 #

  En ting, som jeg altid råder kunder til, når de etablere et rum og inviterer andre inden for til samtale, er at skrive nogle få og korte spilleregler på væggen. I det fysiske rum kender vi alle spillereglerne for samtaler. Man afbryder ikke hinanden, man råber (~versaler) ikke når man sidder tæt etc). Derfor behøver vi ikke at etablere dem, hver gang vi inviterer til fx et møde. Men samtaler på nettet er stadig lidt nyt for nogen, og derfor kan det være nødvendigt at gøre disse spille regler eksplicitte. Ikke mindst fordi man gerne skal kunne pege på dem, hvis det bliver nødvendigt at smide nogen udenfor døren. Alternativt risikerer man, at de føler sig uretfærdigt behandlet eller censureret — og så kan man bare få endnu større problemer.

 3. Astrid Haug december 28, 2009 at 20:10 #

  @Andreas Jeg er helt enig i, at man ved at have et klart nedskrevet kodeks, som man kan henvise til, kan gøre det nemmere at slette stødelige og spam-agtige kommentarer. Som afsender sætter man altså rammerne. Omvendt må rammerne ikke blive så faste og konforme, at brugerne ikke gider være der. Det problem oplevede SuperBest med deres nye kundeblog (som er lukket igen – læs andetsteds her på bloggen), idet kunderne havde konkrete henvendelser til varer og butikker, mens man på bloggen kun ville behandle generelle henvendelser….
  @Anna godt at høre at Løkke har taget hånd om spammerne. Selvom han holder juleferie, gør de altså ikke :-) Jeg er enig i, at han som statsminister har en særlig offentlighedsforpligtelse, men Facebook er jo for fans og ikke beregnet til en bred debat, som jeg ser det. Derfor ville det være fornuftigt, hvis han lavede nogle alternative digitale debatformer, som gav mulighed for at folk, der ikke er fans, også kan være med. Men det er måske bare i min idealistiske langt-væk-fra-Christiansborg-hjerne, at det kan lade sig gøre :-)

 4. Thomas februar 3, 2010 at 15:39 #

  Jeg kørte en periode et online forum. Det er vigtigt at have en fast spam profile og politik.

  Jeg oprettede fra begyndelsen et område som hed “Svinestien”, hvor alt var tilladt. Hertil blev alt off-topic og grovkornet så flyttet. Rigtig spam blev bare slettet.

  Det er Løkkes side – han kan slette alt hvad han vil, men vil sikkert bliver anklaget for censur på et eller andet tidspunkt ligegyldig hvilken linje han anlægger. Jeg ville gå efter et seriøsitets princip…

Trackbacks/Pingbacks:

 1. Internetpsykologen Anders Colding-Jørgensen’s 3 råd om spammers | Gorm's blog - oktober 1, 2010

  […] PS: Jeg vil ikke anbefalde at du siger nej til anonyme kommentarer, og forsøger at lave spilleregler for hvordan folk bør opfører sig. […]

 2. Anonyme kommentarer & spilleregler for opførsel på nettet. | Gorm's blog - oktober 5, 2010

  […] jeg altid råder kunder til, når de etablere et rum og inviterer andre inden for til samtale, er at skrive nogle få og korte spilleregler på væggen… Ikke mindst fordi man gerne skal kunne pege på dem, hvis det bliver nødvendigt at smide […]

Leave a Reply:

Gravatar Image