Støt fodboldtossen på Facebook

En ny gruppe har set dagens lys på Facebook: ”Indsamling til fodboldtossen”. Han er blevet pålagt at betale DBU 900.000 kr. – penge, som tossen ikke har – fordi han for over to år siden løb på banen midt under en fodboldkamp mellem Danmark-Sverige.

Her til aften er der 4.686 medlemmer i gruppen – målet er at skaffe 20.000 medlemmer, der alle donerer 45 kr. Gruppen henvender sig til folk, der synes, DBU er for langt ude, og som ved et enkelt klik på Facebook kan være med til at redde fodboldtossen fra en livslang gæld. Gruppen appellerer også til svenskere om at bidrage.

Jeg går ikke op i fodbold, men synes det er et interessant, hvordan folk uden videre kan organisere sig via Facebook for at komme manden til undsætning. Ville det samme være sket pre-Facebook, og ville det være lige så nemt at starte indsamlingen? Næppe…

Related Posts with Thumbnails

3 Responses to “Støt fodboldtossen på Facebook”

 1. Kristian Risager Larsen november 26, 2009 at 22:52 #

  I mit bachelorprojekt fandt jeg, lidt overraskende, frem til at det, jeg kalder “Foreningsomsætteligheden” er ret høj. Og omkring en fjerdedel af respondenterne var villige til at betale for at støtte de grupper, de var med i (og som på ingen måde handlede om pengeindsamling).

  Omkring foreningsomsættelighed, så startede http://drgb.dk som en Facebook-gruppe, og blev senere til en “klassisk forening”.

  Hvis det har interesse, kan man læse Politisk deltagelse via Facebook (“En ny slags foreninger” og “slacktivism”, side 22 og 23).

  • Astrid Haug november 27, 2009 at 22:40 #

   Hej Kristian,
   interessante konklusioner i din opgave. Du skriver, at hvis respondenterne mente, Facebook havde betydelig indflydelse på det politiske, ville det være et demokratisk problem. Hvorfor egentlig? Deltagelse på Facebook kan vel være lige så aktivt, eller endda mere, som at gå ned og sætte sit kryds hvert fjerde år. Er “foreningsomsættelighed” dit eget udtryk?

 2. Kristian Risager Larsen marts 11, 2010 at 11:04 #

  Undskyld det sene var.

  Grunden til at jeg mener at der vil være tale om et demokratisk problem er at deltagerne vil forblændes til at tro at de rent faktisk bliver hørt. Det gør de kun i meget ringe grad.

  At man udelukkende sætter kryds hver fjerde år er også den mindst tænkelige aktivitet, jeg kan forestille mig – så ja, der vil FB være et plus.

  Og “foreningsomsættelighed” er måske mit eget udtryk – det kan godt være at andre bruger det, men jeg har ikke fundet det i den litteratur jeg har brugt.

Leave a Reply:

Gravatar Image