Poeten, praktikanten og den indfødte på Twitter

I dag deltog jeg på New Media Days sammen med Natasha Friis Saxberg (@nfsaxberg, forfatter til Twitter-bogen), Niels Hartvig (@umbraco) og rapperen Per Vers (@per_vers). Han freestylede over de tweets, som tilskuerne lavede undervejs med #twrap – et nyt begreb som altså havde urpremiere i dag på New Media Days. Det hele tilrettelagt og styret benhårdt af Harddisken-vært Henrik Føhns (@funzafunza).

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Vi havde hver i bedste Twitterstil fået 140 sekunder til vores indledende præsentation. Her en kort gennemgang af mit indlæg om politikeres brug af Twitter:

Politikerne twitter
En oversigt fra Twittertinget.dk viser, at alle partier undtagen DF og EL repræsenteret på Twitter. Men der er stor forskel på, hvor aktive deres Twitter-konti er, samt med hvilken ynde de formår at twitte.

Lad os se nogle eksempler på et par af dem, der er særligt værd at nævne.

@vestager: Hun skriver poetiske tweets og har fundet sin helt unikke stil. Der er nogen, der synes, det er for meget (men de kan jo så lade være at følge hende) og andre, som synes det er befriende og modigt. I hvert fald er det så ægte, at det ikke kan være fabrikeret af en spindoktor.
Per Vers udtrykte sin begejstring for en poetisk brug af Twitter, som jo også kendetegner hans måde at bruge mikrobloggen på.

@larsloekke: “Han” omtaler sig selv i 3. person i sine tweets. Han overholder ikke begrænsningen på de 140 tegn, og henviser ofte til Facebook i stedet for at bruge Twitter som selvstændigt netværk. Han har endnu meget at lære, hvis han vil twitte med større autencitet.

@IdaAuken: Hun repræsenterer generationen af indfødte på nettet. Hun forstår instinktivt mediet og bruger det på dets præmisser. Hun svarer, går i dialog og bruger Twitter-lingoen (followers) naturligt.

En god Twitter-strøm er kendetegnet ved, om man er en del af snakken og dermed af netværket. Ellers står man udenfor og spammer folk med sine præfabrikerede budskaber. Den slags er der andre kanaler til, såsom pjecer og pressemeddelelser.

Mere kunne jeg ikke nå på mine 140 sekunder :-)

Related Posts with Thumbnails

5 Responses to “Poeten, praktikanten og den indfødte på Twitter”

 1. cand.kværulant november 18, 2009 at 09:51 #

  Nu hedder Umbraco Niels ikke Hartling, men Hartvig.

 2. Astrid Haug november 18, 2009 at 18:25 #

  Takker – har rettet det i indlægget.

 3. Christian november 19, 2009 at 18:33 #

  Interessant indlæg. Jeg synes især at der findes mange ‘Praktikanter’ og mange der blot refererer til andre sider eller deres Twitpic. For mig er det en fordel, hvis de alene kan få solgt deres budskab i de 140 linier…bortset fra det måske er lidt svært med billeder :-).

  Men igen, burde Twitter ikke udvikle en funktionalitet, så man kunne mouse-over billeder fra Twitpic så man kan se en miniature?

  • Astrid Haug november 19, 2009 at 18:55 #

   ja, det er en god øvelse for politikere såvel som andre kommunikatører: Kan jeg koge mit budskab ned til 140 ord og samtidig gøre det interessant?
   Fed idé til ny funktionalitet – det ville være oplagt i applikationer som Tweetdeck mm.

Trackbacks/Pingbacks:

 1. Plant Blog » New Media Days collection - december 14, 2009

  […] Lab (in Danish) Business.dk: Vint Cerf Bureaubiz: Mange ideer, mange spørgsmål. Få svar. Digital Kommunikation: Poeten, praktikanten og den indfødte på Twitter (m. Rap af Per v) New Media Days’ photostream Aegis Media – Zoom News Post […]

Leave a Reply:

Gravatar Image