Hvordan politikere IKKE skal håndtere bloggere

Borgmesteren i Portsmouth, Ohio, træf natten til d.25. september 2009 en utrolig dårlig beslutning. En lokal blogger havde længe forsøgt at få aktindsigt i forløbet omkring opførslen af en legeplads, og den nat blev bloggerens anstrengelser for meget for borgmesteren. I stedet for at give bloggeren, der er en pensioneret professor i engelsk, hvad han bad om, skrev borgmester James D. Kaleb en sviner:

“I think that you’re a worthless piece of s**t and I wouldn’t p**s on you if you were on fire (my opinion). You’re a poor, lonely, jealous, old man with aspirations of being a writer.”

Sagen om Kaleb vs. Robert Forrey er et godt eksempel på, hvordan verden er en anden med de nye mediers fremkomst: Hvordan alt er forandret og alligevel helt det samme. Et lille oprids af fejlslutninger begået i sagen:

1) Man sviner ikke sine borgere
Bloggeren er en borger, og dermed også en af dem, man som borgmester regerer på vegne af. Borgere skal man derfor ikke tilsvine, det siger sig selv.

1.a) Man sviner aldrig på skrift!
Skulle man endelig miste sit temperament, så gør det da aldrig på skrift. Det lader til, at James D. Kaleb burde få sine medarbejdere til at indstallere en lille google-tester, hvor man skal svare på et simpelt matematisk spørgsmål, før man får lov til at trykke send.

2) Bloggere udgiver på egen medieplatform = journalist
Bloggeren opfører sig som en journalist og beder om aktindsigt, fordi bloggeren publicerer nyheder som alle de andre borgere, der har adgang til en mediekanal. Derfor skal han behandles som alle andre journalister og imødekommes. Bare fordi han ikke udgiver sine artikler på print i et gammelt dagblad, er han ikke ligegyldig.

3) Lad pressefolkene om journalisterne
Journalister kan borgmesteren lade sine pressefolk om at håndtere. Når bloggerens ønske netop er professionelt, bør han lade sine folk om at besvare henvendelsen. Og besvare den rigtigt, vel at mærke. Hvis det vitterligt er en personlig hetz, som borgmesteren siger, at det er, så bør han stadig behandle henvendelsen professionelt.

4) Forvent at alt altid bliver publiceret alle steder
Adspurgt om borgmesteren fortryder, at han skrev mailen, svarede han: “I regret that he made it public. That was between him and me. It’s a bit harsh, but it was between him and me.“. Den udtalelse burde diskvalificere ham fra nogensinde at få opstilling igen. Der er INTET, der er privat vedr. ens virke som politiker. INTET. Igen: Bare fordi bloggeren er en borger, der ikke udgiver på print i et gammelt medie, gør ikke hans henvendelse til privat.

Hvis du er i tvivl om effekten af borgmesterens handlinger, så tjek Google. De tre højest placerede links i søgeresultatet omhandler mailen. Dermed placerer James D. Kaleb sig muligvis i tvivlsomt selskab, som endnu en politiker der bliver fældet af nye medier.

Reblog this post [with Zemanta]
Related Posts with Thumbnails

Trackbacks/Pingbacks:

  1. Nej, Hr. Statsminister, man kan ikke fjerne et billede fra nettet - og slet ikke, hvis det er af dig og Sidney Lee | Lyt til elefanterne - november 3, 2009

    […] photo incedent” fungerer dermed fint som nr. 2 indlæg i serien om, hvordan politikere IKKE skal håndtere nye medier. Denne gang vedr. indhold, de ikke selv er herre […]

Leave a Reply:

Gravatar Image