Bogreception med Ib og Lise

I går eftermiddag fandt Gyldendals årlige bogreception sted i deres baggård i Klareboderne. Her stimlede forfattere og litterære hangarounds sammen foran kanapeerne. Det var the usual suspects – Klaus Rifbjerg, Ib Michael, Lise Nørgaard, Suzanne Brøgger, Jan Sonnergaard etc. For de skønlitterære forfattere var arrangementet nok, hvad præsidiefesten er for folk på Christiansborg – en stor, festlig begivenhed, hvor man kan mingle med de andre indfødte. I kategorien “folk jeg ikke havde regnet med at møde her” var videnskabsminister Helge Sander, som har redigeret en bog om fremtidens universiteter (måske han selv går med overvejelser om at læse på uni?). Mogens Lykketoft gebærdede sig lidt mere scenevant, selvom han ikke har en bog med i kataloget.

Stemningen var i top, trods forlagsdirektør Johannes Riis’ noget mismodige tale. Han langede ud efter danskerne for helst at ville læse om sex og bryster (jo, de ord brugte han skam), og især internettet havde vist ikke gjort noget godt for bogbranchen. Tsk tsk….  Få mere sladder i Informations report fra arrangementet.

bogVores bog tager sig lille og ubetydelig ud i det 369 sider lange katalog, blandt digtsamlinger, skønlitterære perler og glade børnebøger. Nu forstår jeg bedre, hvorfor forlaget helst ville have på den populære titel, ”Ly til elefanterne” frem for billedløse bud som ”Glem alt om internettet”….
”Lyt til elefanterne” ryger (7-9-13) af sted til trykkeriet i skrivende stund. Og er i handlen d. 9. oktober.

At skrive en bog er en meget langsommelig proces, i hvert fald når man er vant til at twitte og blogge. Det tager måneder og uger og dage at komme igennem de mange led i processen, men nu er vi heldigvis næsten igennem møllen. Hvor meget der bliver tilgængeligt online og i hvilken form, er stadig uvist, men vi håber på at kunne give nogle smagsprøver på indholdet snart.

Reblog this post [with Zemanta]
Related Posts with Thumbnails

2 Responses to “Bogreception med Ib og Lise”

  1. Claus september 1, 2009 at 15:21 #

    Jeg er helt ked af at “Ly til elefanterne” er en typo ovenfor. Det kunne have passet fint, med de tunge runkedorer fra papirtiden, der mangler at finde en vinkel på den digitale fremtid.

Leave a Reply:

Gravatar Image