God dag for de politiske bloggere: topplacering på Berlingske til Jarl Corduas historie om mulig kampvalg i K

Jarl Cordua havde i dag antennerne ude og fangede det konservative Hovedbestyrelsesmedlem Peter Norsks beskrivelse på Facebook, omkring hans utilfredshed med Lene Espersens ledelse.

Som var Peter Norsks udmelding at finde på et nyhedssite, henter Jarl Cordua derefter tidligere udmeldinger fra Niels Kusks facebook-konto, og bruger det til at sammenstykke en længere argumentation på vegne af forfatteren.

Dermed er Jarl Corduas blogindlæg en påmindelse om, at bloggerne kan bedrive journalistisk arbejde via politikernes efterhånden omfattende selviscenesættelse på diverse blogs og netværk.

Forside på Berlingske.dk d.24. august over middag

Forside på Berlingske.dk d.24. august over middag

Berlingske refererer og løfter op

Når historien så oven i købet er så toppolitisk som denne, når Jarl Corduas indlæg også hele vejen til Berlingske.dks forside som tophistorie. Og her uden den store omskrivning.

Journalisten på Berlingske.dk vælger at bruge Jarls Corduas blogindlæg som nyhedskilde og Jarl Cordua selv som politisk kommentator, der udlægger teksten og beskriver konsekvensen:

”Den liberale blogger Jarl Cordua vurderer,…”.

Dermed er det lykkedes Jarl Cordua at træde ind i mediestrømmen som mere end blot nyhedsleverandør eller kommentator, men begge dele i et. Spørgsmålet er så, hvor længe der går før Berlingske Tidendes egen politiske kommentatorer kommer på banen med deres vurdering, og Peter Norsk selv udtaler sig, så journalisterne kan sammensætte et egenproduceret interview.

Ind til da er det formidabel reklame for personerne Cordua og Norsk, og et boost til blogs og Facebook som steder, man skal holde øje med.

Facebook er til tid og evighed

Jeg tvivler på, at alle politikere og journalister er klar over, at det er muligt at gøre som Jarl Cordua har gjort her – At alt hvad der skrives og ”snakkes” om på Facebook, senere kan hentes frem og flettes sammen. Facebook har på et halvt år udviklet sig til et stort alternativt nyhedsarkiv fyldt med gamle interviews og debatindlæg, man senere kan bruge både til baggrund og til reelle nyhedshistorier.

Det er vel bare et spørgsmål om tid før politikerne også begynder at bruge det mod hinanden, som de allerede nu gør det med udtalelser i de etablerede medier ud fra devisen: ”du sagde dengang X, nu siger du Y”.

Det negative sælger

For lige netop diskrepanser og splid, ser ud til at være stof der som her kan rulle fra bloggens læserskare til Berlingske.dks langt større modtagerantal. Jeg har nemlig ind til videre kun set lignende ting ske, hvis bloggeren har gravet en kritisk proces historie frem (med dansk-politik.dks indlæg om de ulovlige Facebook-reklamer for Lars Løkke som undtagelsen). De positive og indholdsmæssige historier ser ikke ud til have samme nyhedsværdi, og dermed ikke det samme potentiale for at vandre. Her supplerer journalisterne i de etablerede medier selv op, og henter ikke historier fra nettets underskov.

Eftertanke: Interessant nok linker Berlingske kun til http://jarlcordua.dk/ og ikke til Peter Norsks facebookkonto, Den er kun for venner, men måske der skulle være FB-venner i blandt, der ville se mere? Sidstnævnte ser ud til at være Altingets tanke, eftersom de inkluderer begge links i deres artikel: http://altinget.dk/artikel.aspx?id=99083

Reblog this post [with Zemanta]
Related Posts with Thumbnails

Wow. It's Quiet Here...

Be the first to start the conversation!

Leave a Reply:

Gravatar Image