Sommerstatus og kapitel ottes død

Vi er lige nu i gang med det sidste arbejde på bogen. Gyldendal har meldt positivt tilbage, og vi er nu ved at godkende småting, præcisere det uklare og ellers forsøge at få det hele med. Sidstnævnte når vi nok aldrig, så der er nok stor sandsynlighed for, at vi kommer til at opleve det samme som Dorthe Toft

SommerskrivningI de sidste par uger af juni og starten af juli undergik bogen en drastisk forvandling fra en masse tekster til et helstøbt manuskript. Faktisk var de første 7/8 sammenhængende, men kapitel 8 blev ved med at drille. Hele tre redningsforsøg blev sat ind, inden vi besluttede at opgive erhvervet, og erkende at kapitel 8 – hvor fine cases det ellers indeholdt – bare ikke passede til bogen.

Kapitlet havde oprindeligt omhandlet effektmåling. Hvordan opstiller man gode mål for sin sociale indsats? Og hvordan arbejder man med sine målinger? Af samme årsag havde vi gemt effekterne fra casesne beskrevet i de foregående kapitler til kapitel 8, så man kunne se på effektmålene i en sammenhæng. Men efter kapitlet blev splittet op, sakset om og redigeret ned har vi måtte erkende, at effekt-snakken giver mere mening i kontekst af den pågældende case end i separat kapitel.
Kun to af de mange cases der kun omhandlede effektmål overlevede, og blev forflyttet til kapitel 2 i stærkt forkortet udgave.

Skriveri i sommervejretKapitel-slagtningen betød også et farvel til bidrag fra de to eksperter Morten Gade og Peter Svarre fra henholdsvis Bysted og HelloGroup. Her i sensommeren agter vi derfor at bringe bidder fra kapitel 8 og udpluk af de interviews vi havde med Morten Gade og Peter Svarre. Der var mange gode pointer, som ikke skal støve til i vores lukkede docs.

I samme ombæring starter vi også op igen på bloggen, der har været sommerlukket af hensyn til de travle forfattere.  Flere indlæg følger…

Related Posts with Thumbnails

Trackbacks/Pingbacks:

  1. ROI og sociale medier - en oversigt over mål og forkortelser | Lyt til elefanterne - oktober 19, 2009

    […] stammer fra noter under skrivningen af det nu hedgangne kapitel 8. Næste blogindlæg fra kapitel 8 bliver interviewsne med Peter Svarre og Morten […]

Leave a Reply:

Gravatar Image