Danmarks nyeste profession: Blogging

En ny profession er begyndt at spire i Danmark, nemlig den professionelle blogger. Indtil videre er der kun én, der har det erhverv, og det er Anette T. Madsen fra babybusiness.dk, som jeg har interviewet her på bloggen. Hun valgte i september 2008 efter sin anden barsel at forlade den trygge fastansættelse og i stedet blive selvstændig med bloggen som indtægtskilde.

Der er et enormt marked indenfor blogging, netværk og salg til forældre og bedsteforældre på nettet. De fleste med børn forstår hvorfor. Er der det mindste galt med de små poder, eller skal man have nyt udstyr, foregår researchen på nettet, så man ved, hvad man går efter ude i butikkerne, hvis man da ikke bare køber det på nettet og får det leveret til døren.

En anden kategori af blogs, der bliver mere og mere professionel for hver dag, er modebloggene. Der er fortsat ingen danskere, der lever af at modeblogge, men mon ikke det kommer? Anna Ebbesen giver her en indføring i modebloggernes univers.

Ifølge spritnye tal fra Danmarks Statistik blogger 18% af danskerne, og hver tredje dansker læser blogs. Set i det lys kan det undre, at der stadig kun er én enkelt professionel blogger i Danmark, men nogen skal jo være den første.

Related Posts with Thumbnails

3 Responses to “Danmarks nyeste profession: Blogging”

 1. Dorte Toft august 11, 2009 at 16:58 #

  Jeg undrer mig en lidt over dit ordvalg, idet jeg da vil betegne mig selv som en professionel blogger. Men jeg ser, at der altså kun er 1 i Danmark.

  Og nej, jeg lever ikke 100 pct. af at blogge, men min blog på Berlingske Business giver en god bund i økonomien. En pæn indtægtskilde, og bloggen har da også vakt en vis opmærksomhed ikke mindst i forbindelse med Bagger-sagen.

  Men må jeg høre. Hvad er dit kriterium for at kalde nogen en professionel blogger?

  • Astrid Haug august 24, 2009 at 14:25 #

   Hej Dorte,
   Jeg er glad for, du reagerer på mit indlæg, for jeg ønsker på ingen måde at udelukke nogen fra kategorien prof blogger – i virkeligheden er det slet ikke op til mig at definere, det må den enkelte blogger hellere selv gøre.
   Ikke desto mindre er den definition jeg har anvendt i indlægget på en professionel blogger en, som har gjort sin blog eller det at blogge til hovedindtægtskilde. Dvs. indtægtene kommer fra annoncer på bloggen eller den løn, man får for at blogge. Hvis det skulle være helt korrekt, skulle jeg nok have skrevet professionel blogger på fuld tid, for jeg mener da bestemt også, at du er prof blogger, men du er også journalist, forfatter etc. Jeg har ikke kunne finde andre end Anette fra babybusiness.dk, som erklærer sig som prof blogger på fuld tid, men sig endelig til, hvis du kender andre.
   I vores bog om digital kommunikation, som kommer til oktober, har vi skrevet, at kun ganske få lever af at blogge i Danmark – så det er altså mere inkluderende end mit indlæg her på bloggen. Men tak fordi du fik mig til at definere det lidt klarere.

   Tilføjet:
   Lige en uddybning: Min definition af en professionel blogger refererer til ordet profession. Det er altså en kvantitativ opfattelse snarere end en kvalitativ, dvs. ikke en bedømmelse af, om bloggen er professionel udført, men om bloggeren ser det som sin profession.

Trackbacks/Pingbacks:

 1. Blogosfæren 2009 ifølge Technorati | Overskrifts underskrift - oktober 22, 2009

  […] er et meget lille antal som faktisk kan leve af at blogge. Eneste jeg lige kan komme i tanke om er Anette T. Madsen fra babybusiness.dk. De professionelle bloggere dækker dog også over personer som har blogging som […]

Leave a Reply:

Gravatar Image