Digital Borgerinddragelse på vej til Københavns Kommune?

YouTube-forhåndsvisningsbillede Nye toner fra den kommende Socialdemokratiske Overborgmester i København. På sin blog har Frank Jensen i ord og via video luftet et lille opråb til den kommende adminstration af byen. Frank Jensen argumenterer her for, at “Vi skal forlade tankegangen om, at det absolut kræver en plads i en brugerbestyrelse at få indflydelse på børnenes pasning eller skole.” I stedet skal politikerne tage det digitale alvorligt, og gå i dialog med borgerne på fx Twitter eller Facebook. “Københavnerne skal sikres indflydelse på egen hverdag”, som han siger i videoen.

Men måske i erkendelse af, at politikernes personlige profiler på diverse sociale netværk, ikke er det bedste sted til at håndtere denne dialog, ser det ud til at Frank Jensen har en regulær borger-dialog-portal i tankerne:

“Derfor vil jeg stille mig i spidsen for at skabe en åben platform på nettet, hvor byens syv borgmestre og Borgerrepræsentationens medlemmer en gang imellem er klar til at diskutere byens udvikling med københavnerne, og svare på deres spørgsmål? Det er en langt mere effektiv og interessant måde at møde københavnerne på end i paneldebatter i det lokale beboerhus.”

I videoen understreger Frank Jensen, at denne dialog ligefrem er noget han vil “sikre som overborgmester”.

Folketinget Hus?
For nogle uger siden lancerede Michael Friis Folkets Ting. Sitet er et forsøg på at råbe politikerne op, og være alt det som folketinget.dk lige nu ikke er: “Lettilgængelig, brugbar og fremfor alt borgerindragende og debatskabende”. Michael Friis’ ønsker til bedre mulighed for borgerinvolvering ser ud til at flugte meget fint med det, som Frank Jensen nu vil sikre. På bloggen tilhørende Folkets Ting, skriver Michael Friis: “Mit håb er at siden kan danne ramme om en stærkere og mere varieret debat om hvad der foregår på Christiansborg og øge interessen for dansk politik”. Og frem for alt, at du blander dig:

“Du skal haste derind, finde de love der påvirker dit liv og skrive hvad du mener om dem. Du skal finde de politikere du stemte på og se om de representerer dig ordentligt på tinge. Og du skal finde politikere du er uenige med og forklare dem hvorfor de tager fejl i de ting de siger fra Folketingets talerstol”.

Måske Frank Jensen skulle se nærmere på Folkets Ting og måske høre om noget af det samme var muligt at gøre med Rådhuset? Særligt hvis man koblede høringselementet på, så man kan sikre ordentlige muligheder for digitale indsigelser eller kommentarer til forslag.

Fra løfte til handling
Frem til valget i November vil vi forsøge at indsamle så mange af de digitale løfter vi støder på, så vi efterfølgende kan følge hvordan valgflæsk bliver til nye digitale muligheder.  Støder du på lignende løfter som Frank Jensens her i indlægget, så skriv en kommentar eller en mail.

Reblog this post [with Zemanta]
Related Posts with Thumbnails

Wow. It's Quiet Here...

Be the first to start the conversation!

Leave a Reply:

Gravatar Image