Er Twitter spild af tid?

Jeg kan næppe forestille mig et dummere spørgsmål. Ikke desto mindre var det aftenens debatemne i Deadline. Christiansborgs ukronede twitter-dronning Margrethe Vestager er forsvarer for Twitter, tidl. Dagen-chefredaktør Kresten Schultz Jørgensen anklager. Helt i Twitters ånd beder Margethe Vestager tidligere i dag sine Twitter-følgere sine 575 følgere om input til debatten.

margrethe-vestager-vestager-on-twitter

I løbet af ganske få minutter dumper de første svar ind, og der er kommet flere til i løbet af aftenen. De fleste tager hendes anmodning om input alvorligt og giver nogle kvalificerede 140 tegns-bud på, hvorfor Twitter  giver mening.

tweetdeck1

Kynikeren vil måske spørge, hvem der har tid til at sidde og kvidre hele dagen? Og det kan være tidskrævende, men ikke mere end email, avislæsning og tidsrøveren over dem alle: tv-sening.

Jeg har selv brugt Twitter i forbindelse med min research til bogen – her har det været enormt givende. Det jeg normalt kunne bruge en hel dag på at finde frem til, giver mine followers mig på ingen tid.

astridhaug-astridhaug-on-twitter-1

tweetdeck-1

Sociale medier som Twitter kan ikke reduceres til én bestemt formel. Det der virker for nogen, fungerer ikke for andre. Så skal vi ikke komme videre i diskussionen end for eller imod, og i stedet diskutere, hvordan politikerne kan styrke sin kommunikere med borgerne, og hvordan man kan opstille rammer for den gode politiker/borger-dialog? Hvis vi da ikke hellere vil spilde tiden på at se tv…

Fotos: Screendumps fra Twitter og Tweetdeck

Reblog this post [with Zemanta]
Related Posts with Thumbnails

2 Responses to “Er Twitter spild af tid?”

 1. ne april 28, 2009 at 15:34 #

  måske siger det mere om mig, men jeg kan sagtens forestille mig dummere spørgsmål.

  ligesom med alle andre kommunikations-tiltag skal det vurderes, om twitter er spild af tid, det skal med andre ord vurderes om de resourcer, det koster kan bruges bedre på en anden måde. det er vel ikke dumt.

  • Astrid Haug maj 4, 2009 at 11:29 #

   Min pointe er, at man vel ikke kan være imod, at politikerne ikke skal bruge tid på den direkte dialog med vælgerne, her eksemplificeret i brugen af Twitter.

   Spørgsmålet om tidsspilde eller ej er altid det spørgsmål, der bliver stillet, når et nyt teknologisk fænomen dukker op. Giver det mening, hvad skal vi dog bruge det til? Det skete ift. telefonen, mobiltelefonen, internettet, email, Facebook etc etc – og nu også Twitter.

   I stedet burde man tage debatten et skridt videre og spørge, hvad kan politikeres kommunikation på internettet bidrage til i demokratiet? Hvad betyder det, at politikerne får nye muligheder for at gå i direkte dialog med vælgerne, nemt og bekvemt fra deres hjemmepc? Her kan man finde masser af uenighed, for politikernes digital borgerdialog er kun lige begyndt.

Leave a Reply:

Gravatar Image