Bliv blogger for Danmark

Bliv en del af Danmarks officielle ansigt udadtil og blog for Udenrigsministeriet. Nogenlunde sådan lyder tilbuddet til danske bloggere. På Blogging Denmark skriver seks udvalgte bloggere om deres forhold til Danmark med åbne kommentarfelter. Vil man være med, kan man henvende sig for mere information. Sitet blev lanceret for en måned siden, cirka samtidig med at det officielle Danmark kom på Twitter.

En af bloggerne er Peter Andreas, der ellers blogger på Afskaf ProvinsenHan valgte at medvirke på UMs site, fordi han kunne fortsætte den ironiske stil og blogge om alt det, der er galt med Danmark.

blogging-denmark

Det er godt tænkt at lade ”almindelige” mennesker være Danmarks ansigt udadtil – det signalerer åbenhed og giver Danmark et menneskeligt ansigt. Det er der brug for, hvis der skal rettes op på Danmarks blakkede image internationalt og skabes interesse op til klimatopmødet i december.

Taget i betragtning at sitet indtil nu har levet et stille liv, er der en del kommentarer og en række sjove indlæg fra bloggerne. Skal sitet fungere optimalt, skal der først og fremmest skabes synlighed omkring det. For at være et interessant blogforum for udlændinge såvel som danskere, skal der dog være en højere frekvens i indlæg, tiltrækkes flere bloggere og dermed flere besøgende.

Det er uklart, hvilke kriterier der gælder for at få lov til at blogge. Har man overvejet, hvad man gør, hvis dette bliver kæmpe succes – er der plads til 100 eller flere bloggere? Hvem vælges i så fald fra, og med hvilken begrundelse? Initiativet skulle nødig drukne i sin egen succes.

Foto: Screendump fra Blogging Denmark

Related Posts with Thumbnails

6 Responses to “Bliv blogger for Danmark”

 1. Søren Storm Hansen april 24, 2009 at 08:27 #

  Er det virkelig måden? Kan man sprede et budskab ved at samle kræfterne et sted?

  Man kunne i stedet skabe og samle materiale, som alle kan bruge. Billeder, videoer, musik til at indlejre på blogs, Facebook osv.

  Giv os noget ordentligt, som vi kan bruge alle mulige steder på web. Læg alt muligt på Flickr og YouTube og Google Maps osv.

  Brug kræfter på Wikipedia, hvor artiklerne om Danmark og København uden tvivl har flere læsere end en portal med et par blogs nogensinde får. Wikipedia har en artikel om Danmark på stort set alle sprog, men mange udgaver er temmelig sparsomme, og der er uden tvivl også en del fejl.

  Det glade budskab skal ud på nettet – ikke gemmes væk på en portal.

  • Astrid Haug april 24, 2009 at 09:21 #

   Hej Søren,
   jeg synes umiddelbart, det er fint, at man fra officiel side forsøger at tegne et billede af Danmark ud ad til via nogle mennesker, der forpligter sig på at skrive om Danmark på engelsk. Det er en lille åbning i retning af åbenhed og forståelse for mulighederne i digital kommunikation. I forhold til hvor lukket Udenrigsministeriet ellers er, er det således en start. Jeg ser nok ret pragmatisk på det – hvordan får man taget hul på brugen af sociale medier i det offentlige og vist, at det har et potentiale? Her opleves blogs som et sikkert og relativt ufarligt sted at starte.
   Hvis man googler “Denmark”, ligger denmark.dk nr. 2 – efter wikipedia. På denmark.dk promoveres blogs.denmark.dk, så mht. besøgende mener jeg sitet har et potentiale ift. udenlandske interessenter. Men det kan naturligvis ikke stå alene – der er jeg helt enig med dig i, at langt de fleste vil få deres viden om Danmark alle mulige andre steder fra, og det er her, de primære kræfter skal lægges.
   Tak i øvrigt for et supergodt site!

 2. Søren Storm Hansen april 24, 2009 at 10:00 #

  Jo, jo. Du har da ret. Det er et stort skridt. Det er nok også nemmere at få penge til en portal – for den kan man jo se – end til rettelser af Wikipedia.

  Du kan dog ikke regne med, at denmark.dk ligger nummer to, når man googler fra andre steder i verden.

  Når man googler “copenhagen” fra Danmark, er visitcopenhagen.dk nummer 1, mens samme søgning fra USA placerer visitcopenhagen.com som nummer tre overgået af Google Maps og Wikipedia.

  Lad os ikke håbe, at denmark.com hitter nogen steder i verden.

  Og tak for de pæne ord – og i lige måde.

 3. Astrid Haug april 24, 2009 at 10:06 #

  Tak for tip vedr. Google – det havde jeg lige overset i skyndingen. Kan man mon narre Google til at tro man er i et andet land? Denmark.com er jo en skandale…

 4. Søren Storm Hansen april 24, 2009 at 12:56 #

  Ja, du kan narre Google – og alle andre – ved at gå igennem tjenester som Anonymouse, som vist nok tildeler en engelsk ip-adresse.

 5. Astrid Haug april 27, 2009 at 15:00 #

  Tak for tippet! Jeg har søgt på både engelsk og tysk på hhv. Denmark og Dänemark. I England kommer denmark.dk på en andenplads, i Tyskland på førstepladsen. Så helt skidt ser det ikke ud :-)

Leave a Reply:

Gravatar Image