Best practice: Ashton Kutcher på Twitter

Troede du at Twitter var for tech-nørderne? No more. Efter Ashton Kutcher udfordrede CNN på, hvem af de to twitter-kontoer, der først når en 1 mio. følgere, er det vist roligt at sige, at Twitter er blevet folkeligt i USA.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

ashton-kutcher-aplusk-on-twitter-1For da væddemålet om den første million blev til et kapløb om hvem, der skal donerer mest til velgørenhed, signede @Oprah også ind på Twitter, og stillede med yderligere $20.000 til malariafonden, http://www.malarianomore.org .

Oprah's første tweets

Oprah's første tweets

Kampagnen mod millionen fik sit helt eget liv på youtube, på en måde som de fleste kampagneledere ville give deres højre arm for at få lov til at opleve

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Sammen med sin kone @mrskutcher – jep, Demi Moore, og @iamdiddy (Jep, P.Diddy) indtog de CNN, da jagten sluttede og @aplusk – ikke overraskende – var den store vinder.

Demi Moore on twitter 17/4 '09

Demi Moore on twitter 17/4 '09

Larry King og Ashton Kutcher - Larry King Live d.17/4 '09

Larry King og Ashton Kutcher - Larry King Live d.17/4 '09

Best practice?
Hvis danske celebs eller politikerne gerne vil lære noget om brug af twitter, så tag ved lære her. Via billeder og livestream udbygger Ashton Kutcher sin rækkevide og netværk med Twitter som værktøj. Konkurrencen giver brugerne retning og formål, og dermed en mulighed for at kunne kanalisere deres energi og begejstring i en styret retning. Værdikæden er banal og yderst potent: Ashton Kutcher er sej = Jeg støtter Kutcher = jeg er sej – og hey, det går også til et godt forhold! Alle er seje.

Ashton Kutchers brand er som skabt til Twitter
@aplusk’s personlige stil passer til mediet, og drengerøvsfaconen giver nogle billeder og insider-tips fra hans liv, som sladderbladene ikke kunne have betalt sig fra tidligere. For @aspluk er ikke er alene på tjenesten. Som understregning af, hvor integreret hans fans og hans virke som varemærket Ashton, så er også @mrskutcher aktiv – både i hans tweets og med egen konto.

Ashton Kutchers billede af Demi's røvBedste modtræk til sladderpressen = Åbenhed
På sin vis repræsenterer stjerneparrets brug af Twitter en latent trussel mod sladdderbladene. Demi’s svar til billedet For Ugebladene lever jo af, at afsløre og fremvise, og hvis stjernerne nu selv gør det, er der ingen facade, for bladene at krakelere (for så at genopbygge), og dermed kun de helt store skandaler tilbage til papparazzierne til at jagten. Mon priserne for det helt vilde billeder vil stige, hvis der ikke var noget af alt det andet tilbage?

Then again…
Billedet har jeg fra Ekstra Bladet, der har brugt parrets selvudlevering, som grobunden for en god historie. Spørgsmålet er måske mere, om sociale medier ikke bare leverer endnu en mulighed for stjernerne, til at udbygge brandet – og indtil nu, gør stjerneparret det ganske glimrende.

Reblog this post [with Zemanta]
Related Posts with Thumbnails

One Response to “Best practice: Ashton Kutcher på Twitter”

  1. Anna Ebbesen april 21, 2009 at 20:46 #

    Kanonkongen ser ud til at ville gøre Kutcher kunsten efter i forhold til væddemålet: tjek
    @kanonkongen

Leave a Reply:

Gravatar Image