HPs Facebook-politik har rødder i garagen

Nogle virksomheder tilbyder kurser i rygestop, anti-mobning og selvudvikling. I Hewlett-Packard Danmark har man taget skridtet videre og tilbyder de ansatte kurser i, hvordan man bruger Facebook. Det er især med hensyn til sikkerhedsindstillinger og hensigtsmæssig brug af netværket. Der er blevet udviklet en Facebook-politik, som ganske kort forklarer, at HP har tillid til sine medarbejdere, og at medarbejderne skal respektere HPs business conduct.

img_19941Jeg talte i går med kommunikationschef i HP, Henrik Kirkeskov-Hansen i telefonen. Han fortalte, at idéen med at udbyde kurser i brug af sociale medier er funderet i virksomhedens grundlæggende kultur. Siden de to herrer Hewlett og Packard startede virksomheden i en garage i Californien har HP dyrket åbne kontorfællesskaber – dvs. længe før det blev moderne. ”Det er ikke en gang hattelak her de sidste ti år, fordi det nu er det smart at arbejde i åbne kontorlandskaber. Det er noget, der er dybt forankret i virksomhedens kultur fra da den blev grundlagt”, fortalte han.

De åbne kontorlandskaber har nu smittet af på det digitale, hvor HP altså har valgt en åben tilgang til nye kommunikationsformer. I forlængelse af en snak om åbenhed, fortalte han anekdoten om to medarbejdere, der i HPs tidlige dage låste deres værktøjer inde i et skab. Den ene grundlægger brækkede skabet op, og hængte en seddel på om, at ”her låser man ikke sine værktøjer inde”. Det var altså udgangspunktet til en åben og videndelende virksomhedskultur. Sådan lyder forklaringen i hvert fald fra kommunikationschefen. HPs Facebook-kurser udbydes af Mikael Lemberg.

Reblog this post [with Zemanta]
Related Posts with Thumbnails

2 Responses to “HPs Facebook-politik har rødder i garagen”

 1. Jesper Brieghel april 28, 2009 at 10:16 #

  Hele HP’s Facebook-politik plus lidt mere information om, hvordan man som virksomhed forholder sig til medarbejdernes brug af tjenesten, kan findes her:

  http://www.holm.dk/flankernepaafacebook/

  Mvh
  Jesper Brieghel
  Holm Kommunikation A/S

Leave a Reply:

Gravatar Image