Politikere på Twitter

DR Nyhederne havde i går kl. 21 et indslag om Twitter. Det er ikke meget man kan nå at sige på 2×20 sekunder, så her er lige et par yderligere pointer.

YouTube-forhåndsvisningsbilledeTwitter er blevet brugt af en række politikere i valgkampen 2007. Det gælder Lene Espersen, Søren Pind (SorenPind) og  KonservativeDK. De har dog ikke opdateret siden valgkampen 2007.

På det seneste er en række andre politikere kommet på: Margrethe Vestager, Morten Østergaard, Sofie Carsten Nielsen, Magnus Heunicke, Ritt Bjerregaard, Klaus Bondam, Manu Sareen, Margrethe Wivel og Liberal Alliance. De bruger alle Twitter til løbende at orientere om deres politiske virke. Heunicke har også en række mere personlige tweets: ”er hjemme fra Borgen med to syge børn. Stopfodrer dem med hjemmebagt franskbrød med pålægchokolade og Barbiefilm på DVD’en..” Man kan også læse om Bondam: ” er ved at blive rigig snottet …. øv øv øv.” God bedring herfra!

Via Twitter efterlyste jeg andre politikere på Twitter, men indtil videre uden yderligere resultater. Jeg har endnu ikke set, at politikerne er gået i dialog med andre tweeple, så det bliver stadig brugt som et broadcast-medie, altså til at skubbe budskaberne den ene vej, uden at tage så meget ind den anden vej. Hvis de skal have noget ud af Twitter som andet end envejs-kommunikation, kan de starte med at installere tweetdeck, så de er sikker på at fange svar og direkte beskeder til dem. Dernæst bliver de nødt til at gøre opmsækrsom på deres eksistens. F.eks. ved at følge andre folk (det sender samtidig et signal om at man ikke kun interesserer sig for at broadcaste) eller ved at gøre sin twitter-konto synlig andre steder, det være sig på sin hjemmeside, i email-signaturen mm. Få inspiration her.

Skal man som politiker bruge Twitter? Ikke nødvendigvis, men i takt med at flere og flere danskere får en Twitter-konto, er det endnu en mulighed for at kommunikere til og med vælgerne, også mellem valgkampene.

Reblog this post [with Zemanta]
Related Posts with Thumbnails

Wow. It's Quiet Here...

Be the first to start the conversation!

Leave a Reply:

Gravatar Image