Fogh og Thorning svarer ikke

Er der nogen særlig grund til, at statsminister Anders Fogh Rasmussen ikke svarer vælgerne på sin blog? De seneste fem blogindlæg har fået 108 kommentarer – men ikke ét svar fra statsministeren. Om præmissen for bloggen skriver han på sin hjemmeside: ”Af gode grunde har jeg ikke mulighed for at svare på alle kommentarer og spørgsmål. Derfor vil jeg strukturere det på den måde, at jeg slår et tema an, som vi kan være i dialog om i en periode, hvorefter jeg vil skrive et opsummerende svar på jeres forhåbentligt mange kommentarer og spørgsmål.” Hvilken periode der præcis er tale om, er uklart, men at dømme ud fra de manglende ”opsummerende svar” er dialogen fortsat åben.

Helle Thorning-Schmidt er heller ikke er for god til at svare på sin blog. Da venstrefløjens bud på en kommende statsminister i oktober 2007 startede sin blog, skete det med ordene: ”Moderne politik handler om dialog og åbenhed, og om at være oprigtigt interesseret i, hvordan tingene virker i virkeligheden.” Ser man på bloggen i dag, er der ikke et eneste svar de i alt 85 kommentarer til Thorning-Schmidts tre blog-indlæg fra januar 2009.

Socialdemokraterne viser, at de gerne vil bruge digitale medier ved at satse på deres egen ”tv-kanal” på nettet, Socialdemokraterne-tv, som er videoklip af god kvalitet, men med et lidt kedeligt indhold. Her går det dog lidt bedre med at svare på kommentarerne. Ser man på de fem mest sete klip, er der i alt 19 kommentarer, hvoraf tre er svar fra forbrugerordfører Benny Engelbrecht, mens hverken Helle Thorning-Schmidt eller Mette Frederiksen har været inde at svare på kommentarer til videoklip med dem.

Men hvorfor have en blog med åbne kommentarer, hvis man er ligeglad med, hvad folk skriver? Er det virkelig kun hvert fjerde år, at politikerne kan se fornuften i at indgå i dialog med vælgerne? Så tag dog konsekvensen og luk kommentarfeltet frem for at foregøgle, at man interesserer sig for, hvad andre mener.

Related Posts with Thumbnails

Wow. It's Quiet Here...

Be the first to start the conversation!

Leave a Reply:

Gravatar Image